+31 6 3005 2676

ma-vr: 09:00 17:00

ma-vr: 09:00 - 17:30 uur

za: alleen op afspraak

Afspraak maken

Bel direct voor een afspraak!

AlloyGator Velgbescherming – FAQ

AlloyGator Velgbescherming – FAQ

AlloyGator Velgbescherming

Hier vindt u antwoorden op veel gestelde vragen over de AlloyGator velgrandbeschermers. Indien u het antwoord op uw vraag niet kunt vinden, stuur dan een e-mail met uw vraag naar info@AutomontageDeLuuks.nl.

Kunnen AlloyGators op alle band/velgcombinaties aangebracht worden ?

AlloyGators kunnen op de meeste combinaties aangebracht worden. Wanneer er echter slaglood op de buitenzijde van de velg zit, moet deze verwijderd worden en vervangen worden door plaklood. Balanceren is dan een must. Bij bepaalde combinaties, zoals een smalle band op een brede velg, ook wel “getrokken banden” genoemd, is er te veel ruimte tussen band en velg en zal de AlloyGator niet goed aansluiten. Bij elke set zit een meetstripje meegeleverd. Hiermee kunt u voordat u gaat installeren en voordat u de band leeg laat lopen reeds controleren of uw band-velgcombinatie geschikt is.

Tevens raden wij het gebruik van AlloyGators af op zogenaamde gepolijste en ‘diamond cut’ velgen. Ondanks dat de AlloyGators ook op deze velgen een perfecte bescherming bieden, zijn er op deze velgen vaak hele kleine beschadigingen aanwezig. Doordat er tussen de velg en de AlloyGator vocht kan achterblijven, is de kans op corrosie groter bij dit type velg.
Wanneer deze velgen nieuw of helemaal onbeschadigd zijn, kunnen er AlloyGators aangebracht worden. Dit zal uiteraard geen schade aanbrengen maar wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor het gebruik op deze gepolijste velgen.
Desondanks hebben we klanten met dit type velg die er toch voor kiezen om hun kostbare velgen te beschermen met AlloyGators.

Kunnen AlloyGators aangebracht worden op ‘run flat’ banden ?

Dat kan prima, maar de installatie is iets moeilijker. Doordat de banden veel stugger zijn, is er meer kracht nodig om ze tussen de band en velg te slaan. Indien u twijfelt raden wij aan om de montage te laten uitvoeren bij ons eigen montagebedrijf in Zuidbroek , of bij onze eigen dealers en de door ons opgeleide erkende installateurs.

Hoe worden AlloyGators gemonteerd ?

De 4 AlloyGators worden geleverd met een schrapertje, montagemateriaal en een duidelijke handleiding, De benodigde gereedschappen zijn; een goede krik, een bandenpomp met drukmeter, een goede kniptang (bijvoorbeeld om elektriciteitsbuis mee te knippen) en een goede kunststof hamer. Wij raden u aan om de montagehandleiding goed door te nemen en de AlloyGator-instructiefilm te bekijken voordat u aan de slag gaat om de velgrandbeschermers zelf te monteren.
Wilt u de montage van de AlloyGators liever laten monteren, kunt u dit op professionele wijze laten doen bij Automontage DeLuuks in Zuidbroek. De AlloyGator montagekosten zijn € 59,99 per set.

Van welk materiaal wordt de AlloyGator gemaakt ?

AlloyGators zijn gemaakt van een supersterk nylon dat flexibel is en de velgrand niet beschadigt. Het materiaal is sterk, biedt bescherming bij aanvaringen met de stoeprand. Het materiaal wordt ook bij lage temperaturen niet bros en zal dus niet breken.

Hoelang behouden de AlloyGators hun kleur ?

AlloyGators zijn door en door gekleurd, zodat ze zelfs bij krassen en ernstige beschadigingen hun oorspronkelijke kleur behouden. Wij raden aan om velgen die voorzien zijn van AlloyGators te wassen met gewone autoshampoo. Vermijd sterke cq. agressieve velgenreinigers.
LET OP: Wasstraten gebruiken vaak op zuur gebaseerde middelen voor het schoonmaken van uw velgen en kan op termijn verkleuring veroorzaken.

Wordt de bandenspanning beïnvloed door de AlloyGator ?

AlloyGator velgrandbeschermers veroorzaken geen verlies van bandenspanning maar kan in sommige gevallen bestaande, verborgen, problemen met de hieldichting aan het licht brengen. We raden aan om een uur na de montage en na een dag de bandenspanning te controleren. Bij oudere banden en velgen kan het zijn dat door rubber-residu of kleine beschadigingen aan de binnenzijde van de velg licht drukverlies ontstaat. Het gebruik van een zogenaamde ‘bead sealer’ brengt in dat geval de oplossing.

Moet ik na het monteren mijn wielen opnieuw laten balanceren ?

Nee, dat hoeft niet. Omdat de AlloyGators rondom hetzelfde gewicht hebben, zullen ze geen invloed hebben op de balans van het wiel. Met ander woorden, als u voor het monteren geen vibratie heeft, is dat na het monteren ook niet het geval.

Als ik mijn banden wissel, moet ik de AlloyGators dan verwijderen ?

Vaak kunnen de AlloyGators blijven zitten. Indien u ze toch wilt verwijderen kunnen ze opnieuw gemonteerd worden. In de meegeleverde instructies staat hoe u dat moet doen of neem even de tijd om dit filmpje te bekijken.

Hoe kan ik mijn AlloyGators verwijderen?

U kunt uw AlloyGator verwijderen, door uw auto op te krikken (neem aub de veiligheidsmaatregels in acht) en vervolgens uw band leeg te laten lopen. U kunt dan het verbindingsklipje los krijgen door een zijde van de AlloyGator iets op te lichten en op de andere zijde een klap te geven met een kunststof hamer. De verbinding schiet los en u kunt de AlloyGator los trekken. Op een bandendemontagemachine is het eenvoudiger. Hier kunt u de verbinding intact laten. Voor herinstallatie kunt u de AlloyGators wederom gebruiken.

Wat moet ik doen als een AlloyGator beschadigd is door een stoeprand?

Een set AlloyGator velgrandbeschermers wordt geleverd inclusief een schrapertje, in de vorm van een sleutelhanger. Hiermee kunt u kleine beschadigingen herstellen door het gerafelde laagje van de AlloyGator af te schrapen. Omdat het materiaal door en door gekleurd is, kan dit zonder problemen. De toepassing ervan kunt u hier bekijken.
Als een AlloyGator zwaar beschadigd is, kunt u deze vervangen. Losse AlloyGators met bevestigingsmateriaal zijn op aanvraag verkrijgbaar in onze webshop. TER INFO: Een losse AlloyGator wordt speciaal voor u besteld en wordt onder geen enkele voorwaarde retour genomen. Vergewis u dus van de juiste kleur en uitvoering.

Zijn de AlloyGators goedgekeurd?

AlloyGator velgrandbeschermers hebben strenge veiligheids- en duurzaamheidstesten ondergaan bij het erkende MIRA testcentrum in Groot Brittannië. AlloyGators zijn goedgekeurd door de autoriteiten in de EU en de VS, waar ’s werelds strengste veiligheidsnormen gelden. De documentatie van deze testen kunt u per mail opvragen.

Ik heb een andere technische vraag

Voor aanvullend advies of ondersteuning kunt u contact met ons opnemen per mail of contact per telefoon.
Eventueel kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met de technische afdeling van de fabrikant in het Verenigd Koninkrijk +44 1527 909801. Kies dan optie 3 voor de technische ondersteuning.

Wilt u AlloyGators bestellen; klik hier!